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Synergie alimentaire

  • minod4
  • 30 juil. 2024
  • 1 min de lecture


« Manger est un besoin, savoir manger est un art » disait La Rochefoucauld.


Les nutriments peuvent interagir entre eux et cela améliore leur biodisponibilité, leur absorption ! 

D’où l’importance des associations d’aliments : c’est ce que l’on appelle la « synergie nutritionnelle »



Voici quelques exemples pratiques à retenir : 

  • carottes + huile d’olive : le bêta-carotène est mieux absorbée. Ce caroténoïde prolonge le bronzage et améliore le teint

  • avocat + jus de citron ou viande rouge + persil : le fer est mieux absorbé en présence de la vitamine C !

  • saumon + amandes ou la crème : le calcium a besoin de la vitamine D pour renforcer les os.

  • la cuisson augmente l'absorption des caroténoïdes 


  • laisser le brocoli émincé quelques minutes avant de les faire cuire à la vapeur : le sulforaphane se transforme en molécule anticancer et détox




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  • foies de volaille + huile de noisette : le sélénium et la vitamine E s’associent pour renforcer leur potentiel antioxydant !

  • curcuma+ poivre + huile d’olive : trio indispensable pour bien profiter de la curcumine. 

  • combinaison des antioxydants différents est beaucoup plus efficace qu’un seul antioxydant consommé : tomate, brocoli, fraise, framboise etc… 



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250 recettes et des centaines de conseils nutritionnels dans le livre 



disponible sur mon site : 


 

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Searing the Beef

Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.

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Searing the Beef

Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.

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Searing the Beef

Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.

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Searing the Beef

Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.

Notes
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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.

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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.

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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.

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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.

Instructions

Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )

Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )

Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )

Beef Wellington
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Beef Wellington
Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo
Author Name
women chef with white background (3) (1).jpg
la note moyenne est 3 sur 5

Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.

Servings :

4 Servings

Calories:

813 calories / Serve

Prep Time

30 mins

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30 mins

Prep Time

30 mins

Prep Time

30 mins

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