Synergie alimentaire
- minod4
- 30 juil. 2024
- 1 min de lecture

« Manger est un besoin, savoir manger est un art » disait La Rochefoucauld.
Les nutriments peuvent interagir entre eux et cela améliore leur biodisponibilité, leur absorption !
D’où l’importance des associations d’aliments : c’est ce que l’on appelle la « synergie nutritionnelle ».
Voici quelques exemples pratiques à retenir :

carottes + huile d’olive : le bêta-carotène est mieux absorbée. Ce caroténoïde prolonge le bronzage et améliore le teint
avocat + jus de citron ou viande rouge + persil : le fer est mieux absorbé en présence de la vitamine C !
saumon + amandes ou la crème : le calcium a besoin de la vitamine D pour renforcer les os.
la cuisson augmente l'absorption des caroténoïdes
laisser le brocoli émincé quelques minutes avant de les faire cuire à la vapeur : le sulforaphane se transforme en molécule anticancer et détox

foies de volaille + huile de noisette : le sélénium et la vitamine E s’associent pour renforcer leur potentiel antioxydant !
curcuma+ poivre + huile d’olive : trio indispensable pour bien profiter de la curcumine.
combinaison des antioxydants différents est beaucoup plus efficace qu’un seul antioxydant consommé : tomate, brocoli, fraise, framboise etc…
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
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Searing the Beef
Sear beef fillets on high heat for 2 minutes per side to form a golden crust. Let it cool before proceeding to keep the beef tender.
Notes



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.



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Season the good fresh beef fillets with salt and black pepper. Heat olive oil in a pan over high heat and sear the fillets for 2 minutes per side until it fully browned. Remove the beef from the pan and brush with a thin layer of mustard. Let it cool.
Instructions
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Quality Fresh 2 beef fillets ( approximately 14 ounces each )
Beef Wellington

Beef Wellington
Fusion Wizard - Rooftop Eatery in Tokyo
Author Name

Beef Wellington is a luxurious dish featuring tender beef fillet coated with a flavorful mushroom duxelles and wrapped in a golden, flaky puff pastry. Perfect for special occasions, this recipe combines rich flavors and impressive presentation, making it the ultimate centerpiece for any celebration.
Servings :
4 Servings
Calories:
813 calories / Serve
Prep Time
30 mins
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30 mins
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30 mins
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